Nummer 1 in kinderfietsen
Goedkope Fietsen Online
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Bestellen via de website is tijdelijk niet mogelijk 

Product was successfully added to your shopping cart.

E-bikes

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

E-bikes


Sinds een aantal jaar is de elektrische fiets op de markt en is erg populair. De elektrische fiets is oorspronkelijk gemaakt voor ouderen en minder valide mensen. Inmiddels wordt de fiets gebruikt door mensen in veel verschillende leeftijdscategorieën. 1 op de 5 fietsen die wordt verkocht is een  elektrische fiets. De fiets heeft een accu en een motortje die begrensd is tot 25 km per uur, die ervoor zorgt dat trappen niet noodzakelijk is. De fiets kan maximaal 25 km/u. U heeft geen rijbewijs, kenteken, verzekering of helm nodig. De wet maakt geen onderscheid tussen een elektrische fiets en een gewone fiets. Dit geldt niet voor de elektrische fietsen die harder dan 25 km/u kunnen rijden. 

Wat moet ik weten?
Belkum Bikes heeft een breed assortiment aan elektrische fietsen. U kunt zich afvragen, welke fiets past het beste bij mij? Wat moet ik weten over de accu? Wij helpen u graag een eindje op weg. Hieronder vindt u handige informatie over de elektrische fiets. Ook staat hier een tabel met maten en de daarbij behorende leeftijden en lengtes. Als u verder nog vragen of opmerkingen heeft horen wij dat graag!

Hoe werkt het?
Elektrische fiets heeft een aantal belangrijke onderdelen. Dit zijn de accu, de motor, het display, de trapkrachtsensor en de rotatiesensor. De accu en de motor zorgen er natuurlijk voor dat de fiets vooruit komt. De display, die op het stuur is bevestigd, bepaald uiteindelijk hoe u fietst. Op de display is namelijk de trapondersteuning in te stellen. Op de display zitten een aantal functies, deze verschillen per display. De display weergeeft ook een aantal zaken zoals de tijd, de snelheid, de rittijd en de temperatuur. De sensoren zorgen ervoor dat u zo comfortabel mogelijk fietst. Deze sensoren voelen bepaalde situaties aan en spelen hier op in.

Accu:
Bij de elektrische fiets hoort een accu. Deze zorgt voor ondersteuning bij het trappen. De accu is uitneembaar en is dus makkelijk overal op te laden. Het opladen van de accu duurt ongeveer 5 uur. Als de accu helemaal opgeladen is, heeft deze een actieradius tot 100 kilometer.
Bij de aanschaf van een elektrische fiets is het aangeraden om de accu na deze volledig opgeladen te hebben, deze eerst helemaal leeg te maken vóór u de accu opnieuw oplaad. Dit is beter voor de accu. Het is ook aan te raden de accu op een plek te bewaren of op te laden waar het boven de 10 graden Celsius is. Hierdoor heeft de accu een langere levensduur. Het is goed om de accu eens per maand op te laden, op het moment dat de fiets een periode niet gebruikt wordt.

 

      Lengte           Framemaat    
vanaf 1m55 47 -50 cm
vanaf 1m65 50 -52 cm
vanaf 1m70 52 -55 cm
vanaf 1m75 55 -58 cm
vanaf 1m80 58 -61 cm
vanaf 1m85 61 -63 cm
vanaf 1m90 63 -66 cm

 

 

 

 

 

 

 

Maten

Voor volwassenen

Welke inch-maat past het beste bij u? De juiste inch-maat is afhankelijk van uw lengte. Het is belangrijk dat u de juiste maat heeft en dat de fiets niet te groot of te klein is. Elektrische fietsen verschillen qua maten eigenlijk niet van gewone fietsen, u hoeft dus geen rekening te houden met verschillen.
Hieronder staan de lengtematen met de inch-maten voor volwassenen en kinderen die daarbij horen.

web-monitoring-ok